10/18/12 13:27
(http://www.klassa.bg/)

Петима от ВСС номинираха Евгени Диков за шеф на НСлС

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура (ВКП) Евгени Диков е вторият кандидат за шеф на Националната следствена служба.
Евгени Диков беше предложен от петима членове на Висшия съдебен съвет. Той работи в специализираното звено за борба с организираната престъпност към ВКП и е отговарял за множество знакови дела.
Диков е работил в специализираното звено за борба с организираната престъпност във Върховната касационна прокуратура. Кандидатурата му е подкрепена от петима от членовете на ВСС - Румен Боев, Румен Георгиев, Галя Карагьозова, Калин Калпакчиев и Камен Иванов.
Евгени Диков е дългогодишен прокурор, бил е за няколко години адвокат, а по-късно отново се връща на работа в държавното обвинение. Работил е по множество известни дела - срещу Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви, Златомир Иванов-Златко Баретата, „Килърите”, известния като петричкия Ескобар Огнян Атанасов, Стефан Бонев-Сако, депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков, бившия прокурор и депутат Тома Томов, по разследването срещу Христофорос Аманатидис-Таки и други.
Във вторник ВСС издигна кандидатурата на досегашния директор на Следствието Бойко Найденов за втори мандат. Сегашният му изтича на 12 ноември.
Името на Найденов беше спрягано и за нов главен прокурор, но явно кандидатурата му няма да бъде издигната за поста.
Според запознати, абсолютен фаворит за поста е Бойко Найденов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване