10/18/12 13:39
(http://www.klassa.bg/)

Русия опрости на Африка 20 милиарда долара

Русия отписва над 20 милиарда долара дълг на африкански страни, съобщи ръководителят на на Отдела за международните организации към руското външно министерство Владимир Сергеев пред Генералната асамблея на ООН. Той добави също, че Москва е внесла 50 милиона долара във фонда на Световната банка за подпомагане на бедните държави. Повечето от тези пари ще отидат за страните на юг от Сахара в Африка. Сергеев напомни още, че от 2008 г. насам Русия е дала 42,9 млн. долара за образователни програми в развиващите се страни, а тази година е внесла 100 млн. долара във фонда за борба със СПИН, туберкулоза и малария.
По програмата „Дълг срещу развитие „Русия вече е сключила споразумения със Замбия и Танзания и планира да подпише подобни с Бенин, Мозамбик и Етиопия. Съгласно тези споразумения дългът ще се използва за финансиране на проекти за развитие.
Преди месец Русия опрости кредит на Киргизстан за  половин милиард долара и на КНДР за 11 милиарда долара, припомня РИА „Новости“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване