10/20/12 08:12
(http://radiomilena.com/)

Тежък инцидент бе избегнат на летище „София“

3502fc904f6c5f820f0249aa9ce6c3f3 Тежък инцидент бе избегнат на летище София

Летище „София“ се размина с тежка катастрофа. Преди броени дни самолет заходил за излитане вместо от редовната писта от рульожка – пътека за рулиране, въпреки наставленията на авиационната кула на летището да не потегля, твърди сайтът avherald.com.

Пилотът, който тогава е управлявал пътническия „Airbus A319-100″ с регистрация F-GRHU на „Air France“, е рулирал за излитане. Вместо обаче по нормалната писта, самолетът е заходил към зоната за рулиране H и започнал излитане от рульожката.

От записа на разговора става ясно, че ръководителят на въздушното движение се е изнервил и няколко пъти повторил на пилота: “Спрете веднага!”. Главният пилот най-накрая последвал командата. За щастие машината не е била засилена и инцидентът бил избегнат./КРОСС/

 Тежък инцидент бе избегнат на летище София

bookmark Тежък инцидент бе избегнат на летище Софияsvejo Тежък инцидент бе избегнат на летище Софияgoogle Тежък инцидент бе избегнат на летище Софияdelicious Тежък инцидент бе избегнат на летище Софияstumbleupon Тежък инцидент бе избегнат на летище Софияfacebook Тежък инцидент бе избегнат на летище СофияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване