10/21/12 15:29
(http://radiomilena.com/)

След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския залив

IMG 01671 1024x768 След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския залив

830 пътници от пасажерския кораб “Албатрос” използваха престоя от 6 часа за да посетят Стария Несебър. Компанията,организирала 17-дневното пътуване по маршрута Генуа-Венеция, при обиколката на Черно море е пренебрегнала Морска гара-Варна за сметка на Несебър.

“Албатрос” е произведен във Финландия през 1973 година и от 1987 плава под знамето на Бахамските острови. Той е с по-скромни размери от “Куин Елизабет”, дължината му е 205 м., а ширината 25, има 420 каюти и газенето му е 7,30 м.

Пристигайки от Одеса в 13 ч. корабът остана на котва в несебърския залив, а пътниците бяха извозени с лодки до Морската гара.

При престоя си на сушата те имаха възможност да посетят културно-историческите забележителности на Стария Несебър,както и да се заседят в крайбрежните заведения, които продължават да работят и след края на активния туристически сезон.

“Албатрос” е 32-я лайнер, акостирал в несебърския залив през този сезон, но не е последния. До 14 ноември своето пристигане са заявили още 4 лайнера.

                                                                      Максим МОМЧИЛОВ

IMG 01711 1024x768 След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския залив

IMG 01701 1024x768 След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския залив

 След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския залив

bookmark След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливsvejo След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливgoogle След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливdelicious След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливstumbleupon След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливfacebook След “Куин Елизабет” и презокеанският лайнер “Албатрос” пусна котва в несебърския заливСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване