10/21/12 12:18
(http://www.klassa.bg/)

Такситата в София поскъпват с 20 на сто

Таксиметровите услуги в София ще поскъпнат с 20% от ноември месец. В конкретни цифри това прави около 75 ст. на километър през деня и 90 ст. през нощта.
Това е първото сериозно поскъпване в този бранш от 2007 г., информира БНТ, като се позовава на информация от асоциациите на големите и на по-малките превозвачи.
Освен цената за пробег, с още една пета ще поскъпне и таксата за повикване и престой. От таксиметровите компании отхвърлят каквито и да е било обвинения за сключване на картелно споразумение помежду си.
Те разкриват, че винаги увеличават тарифите, след като най-големият играч в бранша го стори пръв. Няколко години наред това не се случваше, но този път това е почти 100% сигурно.
"Идва момент, в който цените не могат да останат същите, просто таксиметровите шофьорите не могат да изкарат лизинга, не могат да изкарат за вкъщи, за поддръжка на автомобила и за данъци", коментира Eмил Игнатов, съпредседател на СНЦ „СЪЮЗ ТАКСИ".
От бранша споделят, че поскъпването няма да откаже повечето хора от превоза, защото такситата се ползват сравнително рядко или само по спешност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване