10/21/12 21:05
(http://e-vestnik.bg/)

Христос направи фокус и ги нахрани, а на Бойко му вярват и гладни

Много перверзна дискусия се завърза между Станишев и Борисов. Между другото, колко бяхме прав, когато казахме, че правителството на Борисов ще остане в историята със Станишев. Бойко къде стане и къде седне, все Станишев му е в устата. Оня ден в Бургас рекъл: “Станишев, като говори за социална държава, да каже защо кабинетът му е въвел плоския данък. Това ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако нямаше финансово-икономическа криза. Сега вече няма да го пипаме. По простата причина, че данъчната стабилност е много важна…”

На нас ни отива и щяхме да го въведем, но поради кризата нямаше да го въведем, но сега няма да го махнем… Ако има здрав смисъл, то аз не мога да го схвана.

Не, че при Станишев го схващаме, де: “Всички приказки на премиера за социална справедливост са пълно лицемерие. Ако Бойко Борисов иска да се бори за социална справедливост и срещу богатите, да последва предложението на БСП – да се вдигне данъкът на хората с високи доходи. Това е израз на солидарност по време на криза…”
Всичко това е казано с необходимите за такава голяма лъжа апломб и убеденост. Партията, която въведе плосък данък без да освободи минималните доходи, сега пледирала за вдигане на данъка на богатите! Ей, ама ние не сме олигофрени, бе! Поне не всичките! Имаме някакви остатъци когнитивна памет. Помним какво писахте в предизборния лъжовник през 2005 г., помним и какво направихте!
Работата почва да става малко както беше написал един кандидат-студент: “На брега една жена яздела кон, а в реката всичко се отразявало наопаки.” Даже още по-замацано стана. Сякаш някой хвърли камък върху отражението в реката и вече хептен не може да се види кой какво язди.
Е, нашето, разбира се, не се губи…
Катрин Лалюмиер, бивш генерален секретар на Съвета на Европа, вика пред „Труд”: „На Европа й трябва лидер с харизма.”
Ще й пиша, че ние имаме изключително подходящ човек. И, както се очертава, догодина ще се освободи. Ама харизма да видиш! Христос, с извинение, ряпа да яде. Щото Христос направи фокус и ги нахрани, за да му повярват, а на тоя му вярват и гладни.
Обаче пък като гледам как върви Европа не мисля, че ще води по-лошо от сегашните.
„Стандарт” посветил цяло фолио на скока на австриеца Феликс Баумгартнер от „ръба на Космоса”. И между другото споменава, че ние имаме над 27 рекорда в парашутните скокове. То не хич не е за шегуване, ама подозирам, че и още ще постигнем. Щото се упражняваме. Всеки ден българи скачат от некой ръб. Само вчера двама са скочили. Една жена в Дупница от ръба на 8-я етаж и един мъж от ръба на покрива на хотел в Карнобат. И двата опита са успешни…
Морбиден хумор в макабрен контекст… Но не ние измисляме живота.

От “Тони Филипов, д-р: Из делниците на един луд (15 – 19 октомври), Reduta.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване