10/23/12 14:12
(http://www.klassa.bg/)

БСП предлага обезщетението за дете да стане 310 лева

От БСП предлагат намаляване на сроковете, върху които се изчислява обезщетението за бременност и раждане, а обезщетението за отглеждане на дете от една до две години да стане 310 лева.  Това заяви за Радио „Фокус” председателят на комисията по социална политика в Народното събрание и депутат от БСП Драгомир Стойнев по повод протеста на майките в понеделник.

Управляващите не желаят да инвестират в децата и младите хора, защото те не се потенциални гласоподаватели, каза още Стойнев. Според народния представител, в бюджета за 2013 г. не се предвиждат облекчения за младите семейства. По думите му българите се топят като нация, а хората, които напускат България стават все повече. „Наистина имаме огромен проблем и ако не го осъзнаем сега, за какъв икономически растеж можем да говорим в следващите 15-20 години, при положение, че няма да има млади хора в държавата. За какви нови технологии говорим, при положение, че 70% от учениците в елитните гимназии напускат нашата скъпа родина”, коментира Стойнев. „Трябва всички политически партии да седнем на една маса, да се обединим, да не се караме, а е крайно време да помогнем на младите хора. Ние от БСП сме водили такава политика и се надяваме от ГЕРБ да я последват, но за съжаление те явно имат други приоритети”, категоричен бе той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване