10/23/12 17:49
(http://www.klassa.bg/)

НКЖИ получи сертификат за оперативна жп съвместимост

Тягова подстанция Волуяк получава първия в страната сертификат за оперативна съвместимост по европейските изисквания към железопътния транспорт, съобщи агенция „Фокус“. Според инж. Стоян Стоянов, директор на Поделение „Електроразпределение” в Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) сертификатът е във връзка с изискване на няколко директиви, изискващи въвеждането на европейските норми за съвместна работа. Идеята на оперативната съвместимост е да не съществуват различия между националните норми като вътрешните правила и технически спецификации, които железниците прилагат. По такъв начин ще се позволи на влаковете да се движат безпрепятствено по цялата мрежа на Общността. Техническите спецификации определят основните изисквания за целия ЕС, като са валидни за железопътната му система. Нивото на функциониране на безопасността, качеството на услугите и разходите също зависят от тази съвместимост и взаимосвързаност.

Сертификатът на НКЖИ е издаден от независим оценител, който удостоверява, че всички изисквания на европейските директиви са изпълнени за съответната подсистема, в случая – Енергия, уточни инж. Стоянов. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване