10/23/12 12:26
(http://radiomilena.com/)

Спряха Шести блок на „Козлодуй“

AEC Kozlodui 300x182 Спряха Шести блок на Козлодуй9:24 часа тази сутрин 1000-мегаватовият шести блок на АЕЦ “Козлодуй” бе изключен от електроенергийната система на страната, съобщиха от атомната ни централа. Причината е отказ на елемент от управлението на турбогенератора на блока, довел до сработване на защита на турбината и изключване на генератора. При преходния процес е сработила и защитата на реактора.

 

Възникналият отказ е в конвенционалната, неядрена част на шести блок. За случая е уведомена Агенцията за ядрено регулиране, назначена е комисия, която да извърши анализ на обстоятелствата, довели до спирането на блока.

Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка на площадката на атомната централа. След отстраняване на причините за спирането, шести блок ще бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната./КРОСС/

 Спряха Шести блок на Козлодуй

bookmark Спряха Шести блок на Козлодуйsvejo Спряха Шести блок на Козлодуйgoogle Спряха Шести блок на Козлодуйdelicious Спряха Шести блок на Козлодуйstumbleupon Спряха Шести блок на Козлодуйfacebook Спряха Шести блок на КозлодуйСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване