10/23/12 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Шеф на „Напоителни системи“ обвинен в опит за изнасилване от четири жени

Шефът на „Напоителни системи“ в Пазарджик е обвинен в блудство и опит за изнасилване. Оплакванията са подадени от четири жени. Срещу Ангел Даскалов вече е образувано досъдебно производство. Наложена е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

В полицията в Пазарджик първоначално е получен сигнал от една от служителките в „Напоителни системи“.По-късно, след започване на разследването, още три момичета са се престрашили и са дали показания. При три от тях се касае за блудствени действия, а при единия от случаите се говори за опит за изнасилване. Това се случва в периода от края на 2010 г. до преди няколко месеца.

По неофициална информация разследването разполага и с видеозапис. Според Ангел Даскалов, твърденията на подчинените му са абсолютна лъжа. Той потвърди, че е имал близки отношения с част от жалбоподателките, но до насилие и блудствени действия не се е стигало.

Производството е образувано по два текста от Наказателния кодекс – за блудствени действия и опит за изнасилване. В момента се извършват процесуални действия в тази връзка, а по случая работят служители на сектор „Криминална полиция“ и Районно управление „Полиция“ – Пазарджик.

Разследването се извършва и под наблюдението на Районната прокуратура. Работата по случая продължава.

Ангел Даскалов заема поста директор на „Напоителни системи“ от три години. Според разследващите, потърпевшите служителки от неговите действия са повече, но останалите отказват публично да обявят, че са били обект на сексуално насилие и блудствени действия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване