10/24/12 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Все повече руснаци виждат революцията като алтернатива

В Русия са се увеличили хората, които възприемат революцията като единствена алтернатива, ако властта откаже да се реформира, предаде Би Би Си. Това са изводите от нов доклад на Центъра за стратегически разработки в Москва. Политолозите отчитат важни промени в масовото съзнание на руснаците от пролетта насам, свързани с падането на рейтинга на президента Владимир Путин. Експертите от центъра констатират две основни тенденции в съвременната политическа обстановка в Русия – количествено отслабване на протестното движение в Москва и падане на рейтинга на доверие във властта в цялата страна. При това, намаляването на протестното движение не означава затихване, а преструктуриране.
Повечето специалисти смятат за утопия доброволното самообновяване на властта или смяната й чрез избори.
Допитване, извършено от центъра през септември и октомври, показва, че по-голямата част от гражданите не са готови  да проявят сами протестна дейност, но вече призовават към такава други членове на обществото.
По данни на центъра рейтингът на Путин през октомври е паднал до 44%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване