10/24/12 04:41
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Пускат “Дунав мост 2″, пътуваме по него догодина

Премиерът Бойко Борисов, румънският министър-председател Виктор Понта и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, заедно с българо-румънска делегация, ще преминат по Дунав мост 2.

Днес официално приключва строежът на второто съоръжение, свързващо България с Румъния. Мостът между Видин и Калафат беше изграден за 5 години и 4 месеца.

Съоръжението е дълго почти 2 км, има две пътни ленти за движение във всяка посока.

Влакове и автомобили обаче ще могат да преминават през моста от следващата година, тъй като все още се изграждат жп естакадата и пътните платна. Довършителните работи по план трябва да приключат до края на 2012, но ако температурите паднат, не е изключено някои от тях да останат за пролетта. Конструкцията на моста има 120-годишна гаранция.

От българска страна пътищата обаче още не отговарят на европейските изисквания. Затова тепърва ще трябва да бъдат изградени обходите на Монтана и Враца и участъкът Мездра – Ботевград. Само за втората отсечка са необходими над 350 млн. лева. Идеята на правителството е този проект да бъде финансиран от 2014 г. по новата програма “Транспорт”.

The post Пускат “Дунав мост 2″, пътуваме по него догодина appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване