10/24/12 16:06
(http://www.klassa.bg/)

Росен Чобанов влиза в ръководството на МБИС

Правителството одобри кандидатурата на Росен Чобанов за член на Управителния съвет на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС) с мандат до пет години. Той ще смени на тази позиция Любомир Филипов поради изтичане на неговия мандат.

В качеството си на член на Управителния съвет на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни.

Росен Чобанов е завършил юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Той е висококвалифициран специалист с богат опит в банковата сфера, както и в гражданското, административното и финансовото право.

България е между 9-те страни-учредителки на банката, между които са и Полша, Русия, Румъния, Словакия и Чехия. Приоритетните направления в дейността на МБИС са кредитирането на корпоративните клиенти и обслужването на контрагентите, предимно от страните-членки на банката. В стратегията на банката за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и в банковия сектор.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване