10/25/12 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Агроминистерството засилва контрола при усвояване на европарите

Министерството на земеделието засилва контрола при усвояване на евросредствата, стана ясно от думите на министър Мирослав Найденов пред „Нова телевизия“. Той заяви, че ще предложи на браншовите организации в агросектора предварителна система за контрол при кандидатстването за евросубсидии. Целта е да се избегнат злоупотребите и опитите за измами, които не са малко, отбеляза той.

Срещата с представителите на сектора ще се състои на 2 ноември в Пловдив, за да има достатъчно време за обмисляне и подготовка на мерките, тъй като кандидатстването започва през февруари. "Където има много средства има злоупотреби и опити за злоупотреби", каза министърът. Той допълни, че санкциите за измамниците са жестоки - връщане на сумите в двоен размер и изключване от системата за субсидиране за няколко години.

Цената на хляба няма да стигне два лева, категоричен беше Мирослав Найденов. По думите му поскъпване има, но то не е в стряскащи размери и е свързано с късното прибиране на реколтата и с цената на зърното на световните борси. "Обективното поскъпване е рамките на стотинки", коментира министърът. Той определи заканите на зърнопроизводителите да вдигнат цената на насъщния като "извиване на ръце".

Ставката на ДДС за хранителните продукти няма да бъде намалена, заяви още земеделският министър.

Той потвърди, че се водят разговори с представители на големите хранителни вериги за това коледните промоции на хранителни продукти тази година да започнат по-рано.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване