10/25/12 14:41
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът уволни скандалната говорителка на МВР-Варна

Премиерът Бойко Борисов нареди говорителката на ОД на МВР-Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена, съобщиха от правителствения пресцентър в четвъртък.
Мотивите за решението на Борисов са, че Пенчева си е позволила "недопустими квалификации като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството".
Говорителката на ОД МВР Варна Калинка Пенчева нарече "селски глупак" варненеца Боян Максимов, който засне трима спящи полицаи в патрулка през юли тази година. Репортажът със скандалното изказване беше излъчен на 23 октомври по bTV. Боян Максимов се оплака, че след като публикувал снимката на спящите полицаи в интернет, бил тормозен, викан за справки и му сътавяли актове. По този повод говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева коментира пред bTV: "Лицето Максимов не е чак толкова велико, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави". Максимов обяви, че смята да я съди. Поведението на Пенчева предизвика много остра реакция в социалните мрежи и форумите. Самият Максимов пък се закани, че ще съди Калинка Пенчева за обида.
В четвъртък стана ясно също така, че срещу Пенчева е повдигнато дисциплинарно производство, най-тежкото наказание по което е именно уволнение.
Работодател на скандалната говорителката на МВР-Варна се явява МВР, т.е. уволнението й е по-скоро в правомощията на вътрешния министър Цветан Цветанов. Предполага се обаче, че премиерът е взел нещата в свои ръце, след като бе публично обявено, че той е кръстник на сина на Калинка Пенчева.
Самата говорителка коментира пред радио "Фокус", че засега няма информация да е била освободена от поста си, като уточни, че в момента е в отпуск и се връща на работа следващата седмица. Прекият й началник – шефът на полицията във Варна Тодор Иванов отказа да коментира случая, като също заяви, че няма информация за уволнението на Пенчева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване