10/26/12 12:47
(http://radiomilena.com/)

Павлова: Изненади от снега не трябва да има

pavlova 300x200 Павлова: Изненади от снега не трябва да имаИзненади от снега тази година не може и не трябва да има. Това съобщи на пресконференция министър Лиляна Павлова, която направи отчет за дейността на министерството.

Около 60 на сто от необходимите материали за поддържането на пътищата през зимата са осигурени за територията на цялата страна. Все още техниката не е по места, защото част от нея е на строителните обекти, но от първи ноември спира строителството и машините ще се прехвърлят в съответните пунктове, от които се тръгва за разчистването на снега.

Министърът информира, че Пернишка област има проблеми с доосигуряването на техника и добави, че нов екип ще поеме грижата за участъка на „Струма“ – лот нула. Освен това в Перник не достигат 20 водачи на специализирани машини, а във Враца-60. Подобни трудности има в още няколко региона, въпреки безработицата, защото работата е тежка, каза министърът.

Министърът каза още, че е разработена нова наредба с изисквания, нормите и правилата за поддържането на общинските и републиканските пътища, която е предложена за обществено обсъждане. С наредбата ще има единни правила спрямо класа и вида път за това как трябва да изглеждат почистените пътища при снеговалеж.

 Павлова: Изненади от снега не трябва да има

bookmark Павлова: Изненади от снега не трябва да имаsvejo Павлова: Изненади от снега не трябва да имаgoogle Павлова: Изненади от снега не трябва да имаdelicious Павлова: Изненади от снега не трябва да имаstumbleupon Павлова: Изненади от снега не трябва да имаfacebook Павлова: Изненади от снега не трябва да имаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване