10/27/12 11:30
(http://radiomilena.com/)

Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателите

simeondiankov Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеБългарският министър Симеон Дянков обвини гръцкото правителство, че прави много малко, за да се намали дълга на страната, пише днес австрийският вестник „Куриер“, цитира КРОСС. Пред изданието Дянков е заявил, че „Ние се противопоставяме на допълнителна финансова помощ. Правителството не разполага с достатъчно реформи за подобряване на ситуацията. Още трябва да се направи, и това, разбира се, е трудно. Гърция е в рецесия от 2008 г. насам, доходите на гражданите са намалели с една трета, въпреки, че международните кредитори дават пари на Гърция. Според българският финансов министър Гърция никога не може да изплати дълговете си. Ако правителството не прави структурни реформи, трябва да има повече пари.  Гръцката икономика може да се възстанови по-бързо и по-добре. Дянков коментира и позицията на България по отношение на приемането на единната валута. Той уточнява, че засега страната ни изчаква как ще се развие фискалният съюз, и че позицията ни е против хармонизирането на данъците. „Ние държим на нашата данъчна система като условие за фискалния съюз“, заявява Дянков. На въпрос дали България ще участва с банката на ЕС Дянков заявява, че това може да стане, но при определени условия. Ние искаме да бъдем равни с евро членовете на надзорния орган, който е свързан към ЕЦБ, искаме да седнем и да гласуваме там. Всичко друго би било дискриминационно. По-нататък в интервюто, българският финансов министър подчертава, че България използва средствата от ЕС много добре. През тази година със средствата от ЕС 100 km магистрали, скоро ще бъде открит и Дунав мост-2. Дянков категорично подчерта, че въпреки жестоките икономии, българското правителство има голямата подкрепа на хората.

 Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателите

bookmark Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеsvejo Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеgoogle Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеdelicious Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеstumbleupon Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеfacebook Дянков пред „Куриер”: Въпреки жестоките икономии, имаме подкрепата на избирателитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване