10/27/12 22:54
(http://www.klassa.bg/)

Кучето на Бойко Борисов стана световен шампион

Лазар -кучето на премиера Бойко Борисов, стана световен шампион в породата "Българско овчарско куче", пол мъжки, предаде агенция "Фокус". Лазар спечели титлата на финалите за Световната киноложка купа, които за първи път се провеждат у нас.Досега 4-годишното куче е било победител в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия, напомня "Фокус". На финалите той бил с над 30 точки и съответно един от най-силните претенденти за световната титла.
През май тази година Европейската комисия одобри схема за държавна помощ за участието в международни киноложки изложби за кучета от породата "Българско овчарско куче". Парите се дават на Българския киноложки клуб. От помощта могат да се възползват регистрирани земеделски производители, които се занимават с развъждане на чистопородни животни под контрола на клуба. Брюксел ще финансира изцяло и отпечатването на каталог "История, настояще и бъдеще на Българското овчарско куче".
220 елитни животни от 11 държави се състезават за купата в Международен панаир Пловдив, избран да бъде домакин за 5 години. Тя се организира от Световния киноложки алианс (СКА) и Българския републикански киноложки съюз (БРКС). В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване