10/27/12 09:57
(http://radiomilena.com/)

Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света

maite 300x182 Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света Народът на маите в Гватемала обвини правителството и туристическите организации, че от алчност разпространяват мита за края на света пред декември. „Протестираме срещу измамите, лъжите и изопачаването на истината и превръщането на нашия фолклор в източник на печалби“, каза Филип Гомес, председател на сдружението на маите. „Те не казват истината за календара“, заяви той. За „всеки случай“, Министерството на културата на Гватемала за деня, „отбелязващ края на света“ е организирал масова проява, на която се очаква да присъстват повече от 90 хиляди души. От своя страна, представителите на маите са започнали да оговарят туристическите сътрудници да отменят това събитие, което обиждало тяхната култура. Специалистите отбелязват, че за маите 21 декември е край на един календарен цикъл, но не и в света. Новият цикъл „означава начало на големи промени в личен и семеен план, както и на човечеството и в природата ще настъпи хармония и баланс“, се казва в изявление на сдружението на маите, цитира КРОСС.

 Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света

bookmark Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света svejo Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света google Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света delicious Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света stumbleupon Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света facebook Маите от Гватемала: Не разпространявайте лъжи за края на света Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване