10/28/12 13:21
(http://e-vestnik.bg/)

Касиел и двама ангели нажежават Червената къща

Иво Желев и Силвия Станоева в сцена от спектакъла. Снимка: Нели Томова

Касиел Ашер заедно с двама от своите „ангели” - Иво Желев и Силвия Станоева – представят спектакъла „Клер Мадам Соланж, Игра на Любов и Смърт“, по текстове от пиесата „Слугините“ на един от най-провокативните автори на XX век Жан Жьоне.
Както може да се очаква от не по-малко провокативната Касиел (режисьор и актьор в спектакъла), представленията в понеделник, вторник и сряда (29,30 и 31 октомври) ще нажежат Червената къща ще предизвикат публиката.
Авторът Жьоне е син на проститутка, осиновен от дърводелец, отгледан в затънтените краища на провинцията. Прекарва голяма част от живота си в странстване из Европа. Житието му се оглежда без свян в романите, пиесите и есетата, които той пише и които разнищват темите за хомосексуалността, престъпността, за трудния живот на маргинални персонажи, за потисканите желания, за абсурда, в който се озоваваме, загубили фундаментални ориентири.

Касиел Ноа Ашер в сцена от спектакъла. Снимка: Нели Томова

Спектакълът ще бъде софийски театрален дебют на „Ангелите на Касиел” – актьорите Иво Желев и Силвия Станоева, финалисти от първото актьорско тв риалити у нас по ТВ7, където двамата бяха част от отбора „Ангелите на Касиел”.
Двамата твърдят за себе си, че са повече от колеги, приятели, любовници, съмишленици.
Дизайнът на сценичното пространство е на известния художник Венцислав Занков, а за звуковата среда – композиторът Емилиян Гацов – Елби.

Касиел е ментор в шоуто на двамата млади актьори и режисьор на спектакъла. Нарича ги „моите актьори-сърца“.
Касиел за Силвия: „Още от първия момент, в който се срещнахме, стана ясно, че не ни чакат лесни отношения. Тя е до болка откровена, истинска, не спестява на никого нищо, не сервилничи, не се подмазва… гори мостове зад себе си. Има особено лице и силна драматична природа. Силви е рядко срещано бодливо цвете. Влюбена съм в нея, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване