10/28/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Мартин Обри предаде лидерството на френските социалисти на Харлем Дезир

Досегашния лидер на френските социалисти кметицата на Лил Мартин Обри предаде в събота на конгрес в Тулуза ръководството на партията на новоизбрания първи секретар Харлем Дезир, предаде Ройтерс. Тя описа бившия президент на SOS Racisme като убеден европеец. Дезир е син на жител на Мартиника. Баща му, комунист и антиколониалист, е бил директор на училище. Майка му е от Алзас, занимавала се е със синдикална дейност . Харлем Дезир (53 г.) е завършил философия в Сорбоната. Той е член на Европарламента от 1999 г. насам.

„Харлем е боец и затова е голям“, представи го Обри. Тя призова социалистите да се обединят около премиера Жан-Марк Ейро и неговите министри, за да се извършат нужните реформи в страната. Лявото мнозинство е критикувано от десницата във Франция по три ключови теми: даване правото на чужденците да гласуват, хомосексуалните бракове и предлагания бюджетен дефицит за 2013 г.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване