10/28/12 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Румънец се опита да изнесе 3,5 тона пиратки

Опит за изнасяне от България за Румъния на 3,9 милиона пиратки бе осуетен в нощта срещу неделя от служители на агенция „Митници“, съобщават от пресцентъра на ведомството. Според информацията 48-годишният румънски гражданин Й.В. укрил контрабандата, тежаща близо 3,5 тона, зад „тапа“ от чували с картофи.

Българските митничари изброили 270 кашона с по 14 400 пиратки – или общо 3 888 000 опасни изделия. Шофьорът на микробуса „Фиат Дукато“ заявил, че е платил малко над 5000 евро за стоката. Това означава, че десет пиратки са му стрували по 1,2 евроцента.

Пиротехническите средства не са били придружени от документи за произход, а Й.В. не е разполагал с изискваното по закон разрешително за превоз на опасни материали. Съответно и автомобилът му не е бил оборудван според изискванията за транспорт на подобни взривоопасни вещества.

По случая работят прокуратурата и местното звено на „Борба с организираната престъпност“. Румънският гражданин е задържан и срещу него е стартирано производство по чл. 242 от НК – за контрабанда.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване