10/29/12 16:01
(http://www.klassa.bg/)

Таксите от Дунав мост -2 ще се разпределят пропорционално

 Таксите от използването на Дунав-мост ще се разпределят пропорционално между България и Румъния, съобщи пред журналисти транспортния министър Ивайло Московски. Московски посочи, че все още не са договорени обемите. По официалните документи приносът на България за моста е 226 млн. евро, а на Румъния – 48 млн. евро. „Ако следваме тази логика, сигурно можете да изчислите какъв ще бъде процентът за България и какъв за Румъния“, каза още Московски. Той обясни, че пунктът, на който ще се събират пътните такси за преминаване по моста, трябва да е на румънска територия.

 

По-късно пред бТВ транспортният министър съобщи, че двата големи проекта за новото електронно правителство ще бъдат финализирани през пролетта на 2013 г. Тогава ще бъдат готови 235 публични регистъра за интегриране, както и електронната идентификация.

Интегрирането на публичните регистри ще позволи ако за един документ са необходими няколко институции, например НАП и НОИ, гражданите да не се разкарвате между тях и да губят по-малко време, тъй като те ще могат да обменят информация по електронен път.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване