10/29/12 16:02
(http://www.klassa.bg/)

Шест фирми кандидатстват за ремонта на Централна гара София

 Шестима са кандидатите за са на Централна гара София, предаде Агенция „Фокус”. Компаниите, предали проектите си за рехабилитация са „Обединение ГБС – Централна гара София”, „Гражданско сдружение „ДОУШ СК-13”, „Терна” АД, Обединение „Централна гара 2012”, консорциум „Щрабаг - ЖП гара София”, консорциум „Балканстрой реминг”. На 15 февруари 2013 г. трябва да приключи първият етап от участието в обществената поръчка и да бъде избран изпълнителят. След сключване на договора ремонтът на Централна гара трябва да приключи за 26 месеца. Участниците бяха представени от Стилиян Кротнев, директор на дирекция в НК „Железопътна инфраструктура“и председател на комисията, която ще избере фирмата изпълнител. 

Предвиждаме изграждането на информационни центрове и нови информационни табла, които да улеснят достъпа на гражданите. Подлезът пред централна гара на този етап няма да бъде ремонтиран, каза Стилиян Кротнев. По време на ремонта гарата няма да бъде затваряна, беше категоричен Кротнев.
След рехабилитацията тя ще бъде напълно архитектурно обновена и отговаряща на изискванията за енергийна ефективност. Ще бъде изграден възобновяем енергиен източник. Ще бъде подменена идограмата, а сградата ще бъде пожарно обезопасена и с по-добри комуникационни връзки. Рехабилитацията се осъществява със съфинансиране по ОП „Транспорт” 2007-2013.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване