10/30/12 09:24
(http://radiomilena.com/)

Всеки десети кредитен милионер – агент на ДС

dosie 300x182 Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСПървите решения на Комисията по досиетата за кредитните милионери ще станат ясни едва в края на 2012 г. Това заяви пред TV7 Екатерина Бончева, член на Комисията по досиета.  Тя обясни, че проверката, която се извършва в момента, е най-мащабната, правена досега, тъй като по брой проверявани лица, тя може да бъде сравнявана само с местните избори, където се поверяват над 50 000 физически лица.

Като източници обаче на набиране на информация тази проверка няма прецедент, категорична е Бончева. БНБ активно помага, но информация се търси и от други банки, от националната статистика, държавния архив, Агенцията по вписванията и от всички фирмени отдели на всички съдилища в България. Това се прави, за да може тези над 10 хил., проверявани юридически лица, да бъдат трансформирани във физически.

Бонева обясни, че парите са се разпределяли в три потока: агенти на ДС, висша номенклатура и висша партийна номенклатура.

По думите й цялата сума от лоши кредити, които преди деноминацията са над 2 трилиона лева, ако ги имаше сега, нямаше да се търсят пари за болниците, каза още Бончева./КРОСС/

 Всеки десети кредитен милионер   агент на ДС

bookmark Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСsvejo Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСgoogle Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСdelicious Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСstumbleupon Всеки десети кредитен милионер   агент на ДСfacebook Всеки десети кредитен милионер   агент на ДССподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване