10/30/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Изпълни се една мечта на Стив Джобс – яхтата му „Венера“ е на вода

 Яхтата „Венера“, поръчана преди 7 години от съоснователя на Apple Стив Джобс бе пусната на вода в понеделник в Холандия, една година след смъртта му, предаде АФП.

Тя бе построена от корабостроителната компания Royal De Vries в Алсмер, на юг от Амстердам. От компанията заявиха, че тя е подарък за семейството на Стив Джобс – на вдовицата и децата му. Всички, участвали в създаването на плавателния съд, са получили като подарък Apple iPod nano.

Проектирането и строителството на 70-метровата яхта отнема 7 години. Направена изцяло от алуминиум, тя е създадена по дизайн на самия Стив Джобс, твърдят запознати. Помагал му е френският промишлен дизайнер Филип Старк.

Отпред на яхтата има голяма слънчева палуба с джакузи. Зад тях се вижда изцяло стъклена кабина, оборудвана със седем 27-инчови iMacs, които се занимават с навигация на кораба. Отстрани погледната, яхтата някак изглежда като iPhone 4 с лента на прозорците около средата и изчистени линии.

За желанието на Джобс, известен със скромния си начин на живот и облекло (дънки, черно поло и спортни обувки), да има яхта, пише в неговата биография Уолтър Айзъксън. Милиардерът-изобретател се е вълнувал от напредването на проекта и е споделял:
"Знам, че е възможно да умра и да оставя съпругата си Лорийн с половин лодка. Но аз трябва да продължа по проекта. Ако не го направя, това е признание, че съм на път да умра.

Стив Джобс почина от рак на панкреаса през 2011 г. на 56-годишна възраст.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване