10/30/12 16:09
(http://radiomilena.com/)

Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Санди

uragana sandi 300x223 Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана СандиС притеснение следя опустошителното преминаване на урагана Санди през американските щати Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът и Вирджиния. Натъжена съм от жертвите и разрушенията, които бурята причинява по пътя си. Бих искала да изразя съчувствието си към всички американци и особено към семействата, загубили свои членове по време на бедствието.
Европейският център за наблюдение и информация продължава да наблюдава движението на урагана. Експертите на Европейската комисия по гражданска защита са в постоянен контакт с Федералната агенция за управление на извънредни ситуации на САЩ (FEMA). Използвам случая да отлича FEMA за чудесната им работа за справяне с бедствието в сътрудничество с федерални, местни и щатски власти, подпомагащи организации и доброволци. Реакция им на Санди още веднъж показва ползата от подходящи мерки за подготовка и важността на системите за ранно предупреждение и предварително изготвените планове за управление на бедствия.
Ураганът Санди е само един пример за нарастващия интензитет и честота на природните бедствия, от които не са предпазени и най-добре подготвените. Също така, Санди е още една причина за всички нас да работим за това да бъдем подготвени за по-добра реакция при бедствия. Предложението на Европейската комисия за надграждане на Механизъма за гражданска защита на ЕС има за цел точно засилването на подготвеността на Европа и капацитетът ни да реагираме на сериозни бедствия.
 Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Санди

bookmark Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Сандиsvejo Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Сандиgoogle Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Сандиdelicious Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Сандиstumbleupon Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана Сандиfacebook Изявление на комисар Кристалина Георгиева по повод урагана СандиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване