10/30/12 16:10
(http://www.klassa.bg/)

КНСБ настоява за извънредно заседание на Тристранката

КНСБ информира Парламентарната група на ГЕРБ, че очаква финансовият министър да свика извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. На заседанието да бъдат коментирани част от идеите, в това число и на бизнеса по-детайлно, по отношение на повече приходи и конкретни приоритетни разходи. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров, след среща с представители на ПГ на ГЕРБ във връзка с бюджет 2013 г.
„Предложихме три конкретни източника на повече приходи в бюджета – въвеждане на данъчно дознание в НАП, ограничаване на разплащанията в брой до 5000 лева и криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски. И за трите идеи има подготвени разчети – някои наши, някои на Министерството на финансите, остойностени, като порядъкът е между минимално 250 милиона лева, а максимално около 400 милиона лева допълнително. За някои от тях трябват допълнителни законови промени, трябват и вътрешни дебати и дискусии в рамките на Народното събрание. Ако бъдат възприети дори и част от тези предложения, ние смятаме, че има възможност за допълнителни разходни политики”, добави Димитров.
„В сферата на социалните дейности, културата, средното образование, здравеопазването и някои други има неотложна нужда и възможност да бъдат додадени и да бъдат по-добре финансирани. За някои от тях вече има повече пари от тазгодишния бюджет”, каза още Пламен Димитров.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване