10/30/12 13:52
(http://www.klassa.bg/)

Печалбата на Deutsche Bank нарасна

 Най-голямата европейска банка по размер на активите Deutsche Bank AG обяви, че печалбата и за третото тримесечие неочаквано е нараснала, след като приходите в подразделението за инвестиционно банкиране са надхвърлили зададената цел, предаде Bloomberg, цитиран от Investor.bg. Нетната печалба на годишна база се е повишила с 3% до 747 млн. евро, посочват от компанията. Това надхвърля средната оценка на седем анализатори, анкетирани от Bloomberg, за печалба от 563,9 млн. евро.Приходите от търговия на дълговите пазари са скочили с 67% на годишна база до 2,5 млрд. евро, като средната оценка на шестима анализатори, анкетирани от Bloomberg, бе за приходи от 2 млрд. евро.

Приходите от търговията с акции също са скочили с 67% до 642 млн. евро, надхвърляйки средната прогноза за увеличение до 473 млн. евро. По-благоприятната среда, съчетана с поддържаната постоянно висока ликвидност от страна на централните банки, облагодетелства както фондовите пазари, които достигнаха най-високото си ниво от около година, така и емитирането на акции и облигации“, се подчертава в изявлението на Deutsche Bank. Поради тази причина е обещаващо, че приходите от инвестиционното банкиране и управлението на активи постигнаха умерен ръст въпреки спада в търгуваните обеми“, добавят оттам. Deutsche Bank се опитва да увеличи дела си в приходите от инвестиционното банкиране сред най-големите банки в света, което ѝ помага да компенсира разходите, свързани с преструктурирането и уволнението на служители. Банката бе наета за реализиране на 5,8% от емисиите на акции и корпоративни облигации, които през третото тримесечие бяха на обща стойност 1 трилион долара, при извоюван дял от 4,3% през аналогичния период на 2011 г., сочат данни на Bloomberg. Кредитната институция, която съкращава 1 900 души, вече обяви, че ще изразходва 4 млрд. евро, за да постигне ежегодни икономии от 4,5 млрд. евро до 2015 г. През миналия месец от банката обявиха като своя цел повишаването на възвращаемостта на собствения капитал след данъчно облагане (ключов показател за доходност) до най-малко 12% до 2015 г. от 8,2% през 2011 г. Акциите на Deutsche Bank са поскъпнали с 13% от началото на годината, като се представят по-добре от Euro Stoxx Bank Index, в който са включени 28 кредитни институции и който регистрира ръст от едва 4% за същия период.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване