10/30/12 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Три фирми подадоха документи за допускане до конкурса за ВМЗ- Сопот

 От закупилите конкурсна документация и трите дружества подадоха документация за съответствие с предварителните квалификационни изисквания в конкурса за продажбата на 118 000 000 броя акции, представляващи 100% от капитала на „ВМЗ” ЕАД, Сопот, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Това са: „Сейдж консултантс” АД, София; „Емко” ЕООД, София; „Дунарит” АД, Русе. Предстои Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да се запознае с подадените документи, след което ще издаде сертификат за регистрация на участниците, които отговарят на условията на конкурса Те ще имат право да подадат обвързващи оферти.

От Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол /АПСК/ съобщиха още , че акции от 20 дружества ще бъдат предложени за продажба на 29-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на “Българска фондова борса-София” АД. Сред атрактивните дружества, чиито акции ще се предложат за продажба са: 34,95% от “Борса-Стара Загора” АД; 0,29% от “Химимпорт” АД; 8,001% от “Кочо Честеменски” АД, Пловдив; 41,29% от “Хентш” АД, София; 29% от “Лесопласт ” АД и др. 15 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства, а 5 срещу лева. Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е 7 ноември, а крайната – 21 ноември. Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване