10/31/12 14:04
(http://www.klassa.bg/)

Disney купува Lucasfilm за 4,05 милиарда долара, продължава „Междузвездни войни“

 Филмовият гигант Disney купува от прочутия кинорежисьор Джордж Лукас неговата компания Lucasfilm за 4,05 милиарда долара, предаде Би Би Си.

„Дойде времето да предадем „Междузвездни войни“ на новото поколение кинематографисти“ каза самият Лукас. "Винаги съм мислил, че тези филми ще ме надживеят и затова е важно да организирам предаването им, докато съм жив“, добави той.

От Disney обявиха, че планират да пуснат седми епизод на космическата епопея през 2015 г. е после на всеки две-три години ще правят нова серия, заради големия зрителски интерес.

Последният филм от поредицата, която стартира през 1977 г., се появи на екраните през 2005 г.

Лукас ще остане като консултант в новата компания, която ще бъде създадена от Disney за бъдещата продукция.

Disney ще се издължи по сделката на Lucasfilm наполовина в наличен капитал и наполовина в акции, като за целта пуска 40 милиона. С това гениалният режисьор ще стане вторият най-голям индивидуален акционер в компанията с около 2.2% дял, отбелязва „Блумбърг“.

Първият е тръстът на покойния съосновател на Apple Стив Джобс, който продаде Pixar на Disney.

Филмите от поредицата “Междузвездни войни” са генерирали 4.54 млрд. долара печалба в световен мащаб, като изостават единствено от “Хари Потър” на Warner Bros.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване