10/31/12 16:28
(http://www.klassa.bg/)

Америка бавно стъпва на крака след супербурята „Санди“

 Международните летища John F. Kennedy и Newark Liberty, парализирани от понеделник заради супербурята „Санди“, бяха отворени в сряда в 7.00 ч. местно време, съобщи АФП, цитирайки властите в Ню Йорк и Ню Джърси. Не всички полети обаче са възобновени. Очакваше се автобусните линии в Ню Йорк да започнат постепенно да влизат в график, за разлика от метрото, което трябва да се обезводни. Това ще отнеме около 3 дни, предупреди кметът Майкъл Блумбърг. Нюйоркското метро превозва по 5,3 милиона души дневно. Заради спирането на електричеството, повечето бензиностанции и бюрата за наемане на автомобили, също остават затворени.

Финансовите пазари могат да си отдъхнат - съобщено бе, че Нюйоркската фондова борса ще работи в сряда след двудневно прекъсване. Театралният живот на Бродуей също влиза в обичайния си ритъм.

Президентът Барак Обама, който спря всякакви предизборни мероприятия, реши да замине за най-пострадалия щат Ню Джърси. Губернаторът на щата Крис Кристи, който е републиканец и привърженик на съперника на Обама Мит Ромни, не се сдържа и изрази възхищение от поведението на президента в дните на голямата катастрофа.

„Говорих с президента 3 пъти и той ни оказа неимоверна подкрепа, при това нито един път не спомена за изборите“, призна губернаторът. В същото време Мит Ромни отиде във вторник на предизборна среща в „колебаещия“ се щат Охайо, но я посвети на събиране на средства за пострадалите.

Жертвите от бурята в САЩ станаха 55, като повечето от тях са от паднали дървета.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване