10/31/12 14:29
(http://www.klassa.bg/)

Получаваш унгарско жителство, ако купиш облигации за 250 000 евро

 Управляващите в Унгария предложиха да се дава жителство на чуждестранни граждани , които купят държавни облигации в размер поне 250 000 евро, съобщава Уолстрийт джърнъл“, цитиран и от Лента.ру. Законопроектът , който трябва да помогне на страната да ликвидира националния дълг, бе предложен от депутати от управляващата партия „Фидес“.

Чужденците, които купят държавни облигация за такава сума със срок на погасяване не по-малко от 5 години ще получат статут на постоянно пребиваващи в Унгария. Предложението бе посрещнато критично от представители на ЕС. Европейски политици го определиха като „шокираща злоупотреба“ с членството в съюза и предположиха, че най-много от тази оферта ще се възползват китайците.

Унгария няма възможност да се справи с дълга, който достигна в края на миналата година 85% от БВП. През януари ЕК отказа да отдели средства, за да помогне на Будапеща. Отношенията на Брюксел с правителството на Виктор Орбан се обтегнаха след приемането на новата конституция.

През ноември 2011 г. страната поиска от МВФ заем от 15-20 милиарда долара за срок от 3-4 г. Преговорите оттогава се точат, като от фонда обясняват, че страната не изпълнява неговите препоръки за намаляване на бюджетния дефицит.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване