10/31/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Скандал: Парите за щетите от цунамито в Япония отишли за улов на китове

 В Япония избухна скандал, след като се разбра, че трилионите йени, предназначени за ликвидиране на последствията от миналогодишното цунами и аварията в АЕЦ „Фукушима“ са отишли не по предназначение, съобщава „Вашингтон пост“. Според резултатите от независим одит, над една четвърт от 11,7 трилиона йени (148 милиарда долара) били похарчени за проекти, нямащи нищо общо с възстановяване на пострадалите райони. Правителството трябва да даде обяснение, защо те са отишли за стимулиране на бизнеса с улова на китове, строителство на пътища в Окинава, фабрика за контактни лещи, обучение на военни пилоти и др. При това половината от отделената сума не е била усвоена по вина на чиновниците в Токио.

В същото време над 340 000 японци , загубили домовете си от голямата вълна, последвала катастрофалното земетресение през март 2011 г. , все още са без жилища. Руините на старите не са изчистени. Над 250 пристанища по крайбрежието остават затворени.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване