10/31/12 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Боян Максимов е лежал в затвора заради амфетамини

 Лицето Боян Максимов е е задържано през 2007 г. с един килограм амфетамин. Той е излежал 2-годишна ефективна присъда, като е доказано, че той е виновен. Това заяви по Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му преди няколко месеца Боозов е нанесъл средна телесна повреда върху човек. "Аз съм благодарен, че тази снимка излезе в публичното пространство и смятах, че този случай е приключил и не знам защо говорителката Калинка Пенчева се е върнала назад и е започнала да отправя такива квалификации към лицето", каза Цветанов.

За снимката на Боозов със спящите полицаи Цветанов каза, че съгласно вътрешните правила служителите в по време на дежурството си имат 30 минути почивка, уцелен е моментът и тогава още е направена проверка. Не знам защо говорителката се е върнала назад и е тръгнала да обижда, добави министърът.

Той припомни и операцията, която беше проведена срещу полицаите, които рекетираха гражданите от пътникопотока в Пазарджик. Ние ги задържахме тогава и полицаите са уволнени, каза Цветанов. Според вътрешният министър делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов да бъде проверено от ЕК. "По темата "корупция" България търпи най-големи критики. Ето едно дело, което е знаково за корупция. В момента остават много въпросителни, как така тези 20 хил. лв. са били дадени, взети и са се намирали в този офис. Има съдебно решение на първа инстанция", каза министърът. Той заяви, че се подслушват

"Имаше много говорене в тази посока, че хиляди са хората, които се подслушват. Мога да дам пример - от 8 хил. души население 7800 са били подслушвани за една година, което е 0,1% от населението - и това са хора, които се занимават с трансгранична престъпна дейност", изтъкна министърът. Според него такива приказки за много подслушвания са спекулация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване