11/01/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Борис Велчев подаде оставка, направи си критична самооценка

 Висшият съдебен съвет (ВСС) освободи предсрочно Борис Велчев от длъжността главен прокурор, след като той депозира оставката си заради избирането му за конституционен съдия.

„Да си главен прокурор седем години, е тежка и неблагодарна работа. През всичките години съм се стремял да изпълнявам задълженията си почтено. Днес няма да правя отчет, всяка година прокуратурата внася отчет. Надявам се, че повечето от нас могат да потвърдят, че днес прокуратурата е по-добре организирана, по-открита и по-професионална, отколкото преди 7 години. Не се опитвам да си припиша заслугата за това“, каза Велчев.

Той прояви самокритичност в оценката за мандата си, като призна, че много работи не е успял да свърши. Велчев посочи липсата на достатъчно ефективни присъди по делата срещу организирани престъпни групи като основните минуси на своя мандат.

ВСС награди Борис Велчев с почетен знак, след като го освободи от длъжност.
„Винаги съм смятал, че връчването на златен почетен знак означава край на една кариера и моля да ми го спестите”, каза Борис Велчев в отговор на предложението за награждаването му, но въпреки това ВСС гласува той да бъде награден.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване