11/01/12 23:08
(http://radiomilena.com/)

Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

DSC00116 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

Поморие изрази днес своята признателност пред делото на народните будители. Тези български просветители и революционери, които в най-трудните години са насърчавали сънародниците да не забравят, че са българи. На 1-ви ноември – Деня на българската духовност ОУ”Христо Ботев отбеляза своя 80-тодишен юбилей. Това е юбилей, представящ богатата история и традиция на училището.
889 300x201 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/В двора на основното училище от рано сутринта преоблечени като будители млади хора раздаваха цитати на известни български книжовници във вид на папироси. Водосвет направи игуменът на манастир”Свети Георги” Йеротей. След откритата изложба във фоайето на ОУ “Христо Ботев” се състоя юбилеен педагогически съвет, където присъстваха бивши и настоящи учители от ОУ “Христо Ботев”. Присъстващите получиха по една папка с грамота, юбилейния вестник на училището и летописна книга за историята на училището. Всички се изказваха с вълнение и с благодарност към това, което е направило училището за тях. Сълзите бликаха в очите им, спомняйки си предизвикателствата в работата да предават знания за живота на своите възпитаници.
В късните следобедни часове в в манастир „Св. Георги”се състоя Литургия в памет на народните будители. След нея тръгна Литийно факелно шествие до читалище „Светлина-1939”, където граждани, учители и ученици от ОУ „Хр Ботев“ и СОУ“Иван Вазов“ отдадоха почит на народните будители. В салона на читалището бе представен чрез мултимедия животът и делото на Христо Ботев.
В празничния концерт, посветен на Деня на будителите и 80- годишния юбилей на училище “Христо Ботев” участваха Дамски хор „Анхиало“, ДФТА “Раковина”, Танцов състав “Свети Георги”, Вокална група “Слънчев ритъм”, Българо-гръцко дружество „Анхиало“, Мария Нейчева и оркестър Комити. Един добър финал на юбилейното честване на ОУ”Христо Ботев” .

DSC00117 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

DSC00123 1024x768 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

Видеозапис от концерта може да гледате тук:

2 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

 Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/

bookmark Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/svejo Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/google Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/delicious Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/stumbleupon Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/facebook Вълнение, почит и сълзи в Деня на народните будители /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване