11/01/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова се зарече да даде доклада за лекарствата на прокуратурата, мнозинството отхвърли идеята

 Мнозинството в парламента праща доклада на временната комисия за цените на лекарствата на здравното министерство и Касата, но се отказа да го даде на прокуратурата, както настояваше опозицията в лицето на БСП.

Въпреки това решение, здравният министър Десислава Атанасова заяви, че е готова да прати доклада и на прокуратурата.

„Ще предоставя доклада на временната комисия за цените на лекарствата и на прокуратурата, и на временната комисия за проучване на случи за корупция по високите етажи на властта“, каза Атанасова.
„Очаквах да чуя обективен дебат, който да ни помогне за политиката по лекарствата. Не само да търсим имената на виновните, а да начертаем пътя напред. За съжаление чух какви ли не тези, пречупени през политическия ъгъл. Съвсем малко бяха обективните изказвания. Реших, че някой има раздвоение на личността”, допълни Атанасова.

Мая Манолова от Коалиция за България коментира, че „ГЕРБ докладва, че цените на лекарствата намаляват, а те са по-високи“.

Павел Шопов от „Атака“ пък заяви, че няма политическа воля да се намалят цените на лекарствата у нас.

В четвъртък стана ясно още, че Синята коалиция внася предложение за актуализация на бюджета на НЗОК. След като Конституционният съд обяви за противозаконен транферът от 100 млн. лева от касата към здравното министерство, от коалиция настояват останалите 50 млн.лева да се разходват за здравоосигурителни плащания. Ваньо Шарков обясни, че предлагат тези пари да бъдат пренасочени за болничната помощ.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване