11/01/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Диана Ковачева: Надяваме се на благоприятно развитие на казуса с осъдените на смърт българи

 Надяваме се на благоприятното разрешаване на казуса с двамата български граждани, осъдени на смърт в Малайзия за трафик на наркотици. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Диана Ковачева.

България няма договор за правна помощ с Малайзия и в момента ангажиментът е на дипломатите на Министерство на външните работи. Министерството на правосъдието ще съдейства с всичко възможно, но при липсата на такъв договор, в момента нищо друго не може да се направи, каза Ковачева.
В този случай министерството няма полезен ход, но в момента ходът е на дипломатите с пълно съдействие от наша страна. Това е единственият ход. Двустранни отношения се уреждат с договори за правна помощ, а такъв не е сключен межди България и Малайзия. Няма друга възможност, дори и на основание на някаква конвенция, в която и двете държави трябва да страни. Тук ходът е на дипломатите, каза Ковачева. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване