11/01/12 11:13
(http://radiomilena.com/)

Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

889 1024x686 Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

В Деня на будителите – 1 ноември бургазлии си припомниха едни от най-известните фрази, завещани ни от будители като Ботев, Вазов, Левски, Димчо Дебелянов, Добри Чинтулов, Захари Стоянов, др.. Изписани върху папирус, цитатите бяха раздавани по бургаските улици от преобразени като будители млади хора. Мотото на кампанията, организирана от Община Бургас, е: „Да събудим духовността“.

 

С изрисувания наскоро с графити  автобус „Бургас 2019“ цитатите бяха превозени и раздадени на жители в Поморие, Созопол, Приморско и Царево.

 

Нетрадиционната инициатива за Деня на будителите е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година, подкрепена от всички 13 общини от Област Бургас.

7778 1024x685 Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

88101 Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

 7777 1024x685 Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

 Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев

bookmark Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев svejo Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев google Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев delicious Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев stumbleupon Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев facebook Млади будители припомниха за вечни цитати от Вазов и Ботев Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване