11/01/12 12:56
(http://radiomilena.com/)

Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургас

333 1024x768 Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургас

В офиса на Областен информационен център – Бургас бяха отличени победителите от Област Бургас в конкурса за детска рисунка – „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. С това приключи първата фаза на конкурса, която се осъществява на регионално ниво, съобщиха от ОИЦ-Бургас.

Постъпилите в ОИЦ – Бургас рисунки са общо на брой 114, от които 84 попадат в първата възрастова група от 6 до 10 години, а 30 са на деца на възраст между 11- 12 години. Първенец с най-голям брой картини за Бургаска област е Община Айтос – с 48 получени рисунки, а най- активното училище е ОУ „Христо Смирненски“,  гр.Карнобат с 32-ма участници.

Оценителната комисията беше впечатлена от въображението, свободата на мислене и изразните средства, които са използвали децата за да обрисуват разнообразните придобивки към техните родни градове – зоологически градини, аквапаркове, морски пейзажи с причудливи обитатели и редица други.

Победителите са Николета Николова (6 г., ЦДГ „Детелина“) и Вероника Вълчева (12 г., СОУ „Константин Преславски“). Първенците получиха МP3 плеъри , а всички останали деца поощрителни награди – блокчета за оцветяване, пастели, книжки и пъзели. Освен преподаватели и родители, в офиса на Областен информационен център „оживяха“ едни от най- изявените български будители. Актьори, преобразени като Вазов, Левски, Ботев, Братя Кирил и Методий и Райна Княгиня поздравиха децата по случай официалния празник.

 Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургас

bookmark Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургасsvejo Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургасgoogle Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургасdelicious Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургасstumbleupon Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област Бургасfacebook Наградиха първенците от конкурса за детска рисунка от област БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване