11/01/12 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Над 1 милион литра дизелово гориво изтекли край бреговете на Ню Йорк

 Над 1 милиона литра дизелово гориво плуват в нюйоркския залив, съобщи телевизия Си Ен Ен. Ураганът „Санди“ е причинил пропукване на резервоар на рафинерия в Ню Джърси, близо до Ню Йорк. Собственост на съоръжението е фирмата Motiva, контролирана от петролния гигант Shell. Бреговата охрана на САЩ е организирала операция по почистване като стотина души инсталират плаващи бариери около мястото на теча.

Броят на човешките жертви по източното крайбрежие, ударено от супербурята „Санди“се покачи в четвъртък на 74 души, 22 от които са в Ню Йорк. Има още хора, които се водят за изчезнали. 5,1 милиона домакинства продължават да са без електричество.

В сряда президентът Барак Обама се срещна в Ню Джърси с хора, загубили домовете си от стихията. Той бе придружен от губернатора на щата Крис Кристи, който е републиканец. Двамата загърбиха политическите си различия и обсъдиха спешните мерките по преодоляване на последиците от супербурята.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване