11/01/12 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Съществен спад на разрешителните за строеж

 През третото тримесечие на годината издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са намалели с 13.2% в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Наблюдава се и намаление на разгънатата застроена площ на апартаментите с 18.6 на сто. Обаче броят на жилищата в тези сгради е със 7% повече спрямо юли-септември миналата година.


Спад се наблюдава и на тримесечна база. През третото спрямо второто тримесечие на тази година са издадени с 4.9 на сто по-малко разрешения за строеж на жилищни сгради. Жилищата в тях намаляват с 2.9 на сто, а разгънатата застроена площ на сградите – с 11.9 на сто. Най-голям брой разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са издадени в областите Бургас (198), Пловдив (125), София-град (110), и София-област (104).


При издадените разрешителни за строеж на административни сгради спадът на годишна база е с 24.6%. При тях разгънатата площ намалява с 13.4 на сто. Броят на разрешителните за изграждане на административни сгради обаче през третото спрямо второто тримесечие нараства с 12.2 на сто, а разгънатата им застроена площ е повече с 18.3%.


При другите видове сгради има намаление на броя на разрешителните на годишна база с 12.3%, а на разгънатата им площ – с 10.6%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване