11/02/12 14:09
(http://www.klassa.bg/)

ДПС обвини Атнасова за огромните задължения на болниците

Има целенасочен финансов геноцид срещу общинските болници, обяви в парламента Нигяр Джафер, народен представител от ДПС. Тя заяви, че при обсъждането на Бюджет 2013 трябва  да бъде предложено държавата да финансира спешната помощ на общинските болници, както и да се възстановят субсидиите за болници в труднодостъпни, планински и полупланински региони. Джафер заяви, че Атанасова е позволила  задълженията на болниците да достигнат 360 милиона лева. Според народния представител е неоснователно “тежката артилерия“ да обвинява местните власти, че са лоши мениджъри, при положение че от тези 360 милиона лева дългове 300 милиона са на държавните лечебни заведения,  чийто принципал е министърът на здравеопазването.
Според нея общинските болници използват едва 17 процента от целия ресурс, който се отделя за болнична помощ в България, а в същото време покриват здравните нужди на населението на две трети от територията на страната. Джафер допълни, че общинските болници са дискриминирани и по отношение на европейски средства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване