11/02/12 11:10
(http://www.klassa.bg/)

Земеделският министър обяви, че има достатъчно дърва за огрев

Няма проблем с доставките на дърва за огрев за населението. Това каза министърът на земеделието Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол. Депутатите от ДПС Нигяр Джафер и Юнал Тасим му зададоха въпрос за снабдяването на населението с дърва за огрев.
Найденов все пак каза, че на някои места има проблем, който обаче идва от кметовете, които не подават своевременно списъците на хората, които се нуждаят от дърва.
Министърът се обърна към местната власт да не се подава "политически страсти," да не бавят списъци с цел нагнетяване на напрежение сред населението, защото дърва за огрев има.
Според депутатите от ДПС обаче  Борино е едно от проблемните места. Там живеят около 850 души, отпуснатата квота за тях е около стотина кубика дърва и тя няма да стигне.
Същевременно десетки камиони в Благоевградско изнасят дърва за Гърция, обяви Нигяр Джафер.
Министър Мирослав Найденов увери, че има достатъчно предвидени дърва за огрев за хората в село Борино. За селото са предвидени 750 кубика дърва от Държавното горско стопанство. Над 3000 кубика пък може да предостави общинското стопанство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване