11/05/12 13:25
(http://www.klassa.bg/)

Нови проекти в чужбина

 За българския бизнес представлява интерес изграждането на новия олимпийски стадион в столицата ви Баку. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на българо-азербайджански бизнес-форум в столицата на Азербайджан, съобщиха от министерството. Според нея могат да бъдат развити възможностите за съвместни инвестиции в области, в които Азербайджан има значителен опит, като изграждане, рехабилитация и модернизация на газохранилища, газификация и газоразпределение, нефтопреработване.

Министър Павлова подчерта, че за България представляват особен интерес азербайджанските проекти, в които могат да се включат български компании като изпълнители или подизпълнители. Още повече, че предстои страната да инвестира в изграждането и на първия ски-курорт със зимен и летен туристически център „Шах даа". Друг мащабен инвестиционен проект на правителството на Азербайджан е "Баку уайт сити", който цели превръщането на индустриалната част на столицата в новото "сити" на града. По предварителни изчисления проектът ще струва над 100 млрд. долара.

Зам.-министърът на икономиката на Азербайджан Ниязи Сафаров посочи от своя страна, че компаниите с българско участие на пазара в Азербайджан са над 30. По думите му световната икономическа криза не се е отразила на Азербайджан.

От българска страна участие в бизнес-форума взеха председателят на Камарата на строителите в България Светослав Глосов и представители на Главболгарстрой холдинг, Трейс груп холд, ПСТ холдинг, Евро Алианс инженеринг, Старт инженеринг, Водстрой 98, Станилов ООД, Енергоремонт холдинг, Хидрострой, ГПгруп и АТ инженеринг. В рамките на бизнес форума две от българските компании вече подписаха меморандуми за сътрудничество с местни партньори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване