11/06/12 19:36
(http://radiomilena.com/)

Борса на младежки идеи

centar 300x212 Борса на младежки идеиВ Център „Св. Георги” Поморие се проведе информационен ден по повод престояща първа „Борса на младежки идеи”. Организатор на проявата бе Младежки информационно–консултански център „МИКЦ – Астика – Бургас” със съдействието на Община Поморие и Община Бургас, които са  партньори на младежката фондация “Астика”, по Националната програма за младежта (2011-2015). На срещата бяха поканени и присъстваха младежи, учители, директори на училища, представители на бизнеса, НПО  и други институции, подкрепящи развитието на младежите в региона.

Целта на „Борсата на младежки идеи” е да срещне активните младите хора с подкрепящи ги организации, които да ги подпомогната при реализацията на техните творчески проекти и идеи в областта на културата, изкуството, опазване на околната среда, защита на животните, социални дейности и други дейности.

По време на информационния ден всички участници имаха възможността да се запознаят в детайли -  как ще се проведе „Борсата на младежки идеи”, както и какви са задачите на всеки един от участниците в нея. По време на събитието бе проведена симулация, чрез която всеки един от младежите имаше възможност да оформи и представи своята бъдеща идея, така както това ще се случи на самата “борса”. За подготовката младежите бяха разделени в работни групи, за да проиграят моделите на идеите си след което бяха представени по двойки от избран от тях говорител на групата.

На предстоящата “борса” младежите ще имат възможността в рамките на 4 минути да предоставят по атрактивен начин своята идея, както и да срещнат бизнеса, месната власт и граждански организации. В лицето на своите бъдещи партньори младежите ще имат възможността да получат материална помощ, консултация или подкрепа под формата на услуга, в замяна те могат да предоставят доброволен труд.

Целта на предстоящата инициативата е да мотивира младежите да провокират търсене – за ефективна подкрепа на творческите си идеи, както и да предложат в замяна равностойно предлагане на доброволен труд. Когато търсенето и предлагането срещне интересите на двете страни, участници в борсата ще подпишат споразумение за своята сделка. По време на „Борсата” важи правилото да не се говори за пари.

Борсата на младежки идеи ще се състои на 22.11.2012г., в Поморие от 18 часа.

 Борса на младежки идеи

bookmark Борса на младежки идеиsvejo Борса на младежки идеиgoogle Борса на младежки идеиdelicious Борса на младежки идеиstumbleupon Борса на младежки идеиfacebook Борса на младежки идеиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване