11/07/12 16:21
(http://www.klassa.bg/)

Борисов иска по-голяма активност от ректорите за оперативните програми

 За по-голяма активност от ректорите на универвисетитет призова премиерът Бойко Борисов. Програма „Развитие на човешките ресурси” са живи пари, които чакат да бъдат усвоени

В 21 век дистанционното, електронното обучение е едно от модерните и много важни за младите хора средства за обучение, каза премиерът, след като връчи 18 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Борисов каза, че чрез тези форми на обучение се пестят пари, време. Вече не е проблем и работата с компютрите и електрониката – работата с тях е такава, че е ежедневие.
Премиерът се обърна към ректорите на Висши учебни заведения, които получиха договори за предоставяне на безвъзмездна помощ и заяви, че е чест да са в Министерски съвет.
„Това е поредният път, в който се събираме и го правим с една-единствена цел – първо да има едно благородно съревнование между вас, и второ всеки един да знае неговите колеги в страната какво правят и какви проекти се печелят”, каза Борисов.
Той каза, че е радостен, че е положено такова усилие. Преди два месеца е разговарял с ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, че има проблеми с европейските проекти, но в рамките на два месеца Софийският университет печели проекти на два пъти по над 3 млн. лева. „Това са живи пари, които отиват директно в сфери, които са важни за всяко едно учебно заведение. Цялата палитра от университети получава не малко пари и то по тази програма”, каза премиерът Бойко Борисов.
Той насърчи ректорите на университетите и екипите им да се мобилизират, защото има такива, които за първи път печелят проекти, а има други, които вече са усвоили над 40 проекта. „Нека да се мобилизираме – нашите и вашите екипи, това са пари, които чакат да бъдат усвоени, и веднага студентите ще ги усетят”, каза още Борисов. Той пожела успех и изрази надежда, че след един месец отново ще се съберат по същия повод.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване