11/07/12 08:36
(http://radiomilena.com/)

Децата са особено уязвими на улицата

Pazi deteto 300x219 Децата са особено уязвими на улицатаПървокласниците от ОУ „Христо Ботев” – Поморие получиха светлоотразителни знаци, които се пришиват към раницата или връхната дреха. Инициативата има за цел да предпази децата от пътно-транспортни произшествия през тъмната част на деня и ще продължи следващата седмица в СОУ „Ив. Вазов”. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, продължи с кратка беседа на инспектора на Детска педагогическа стая Диана Калчева. На малките ученици бе разяснено правилата за безопасност на движението и им бяха раздадени брошури „Мамо, татко, нека спазваме заедно правилата за движение по пътищата!, осигурени от община Поморие.

„Децата са особено уязвими на улицата, която привлича младите и малките, но понякога е смъртоносна. За периода от 01.01.2012г. до 31.08.2012г. на територията на регион  Бургас  от   пътно-транспортни произшествия   e   загинало 1 дете  и  са   ранени  46. В община Поморие ранените деца са 6, което е 13% от общия брой”, съобщи г-жа Калчева.

 

 Децата са особено уязвими на улицата

bookmark Децата са особено уязвими на улицатаsvejo Децата са особено уязвими на улицатаgoogle Децата са особено уязвими на улицатаdelicious Децата са особено уязвими на улицатаstumbleupon Децата са особено уязвими на улицатаfacebook Децата са особено уязвими на улицатаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване