11/07/12 11:50
(http://radiomilena.com/)

Петък ще бъде ден на национален траур

traur 300x182 Петък ще бъде ден на национален траурПоследният ден от работната седмица, 9 ноември, е обявен за ден на национален траур заради кончината на българския патриарх Максим. Това реши правителството по време на редовното си заседание.

 

В деня на опелото и погребението на патриарх Максим националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина. В знак на почит към паметта му и към скръбта на всички вярващи православни християни правителството призовава да бъдат отменени планираните масови тържества.

Патриарх Максим почина във вторник на 98-годишна възраст. Погребението му ще се състои в петък, 9 ноември, в Троянската Света обител от 15.30 часа.

 Петък ще бъде ден на национален траур

bookmark Петък ще бъде ден на национален траурsvejo Петък ще бъде ден на национален траурgoogle Петък ще бъде ден на национален траурdelicious Петък ще бъде ден на национален траурstumbleupon Петък ще бъде ден на национален траурfacebook Петък ще бъде ден на национален траурСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване